Krajalnica do warzyw

http://dk.healthymode.eu/proengine-ultra-forbedre-motorens-ydelse-og-levetid/

W sklepach i w polach domowych bardzo często jest potrzeba pokrojenia czegoś w równe, cienkie plastry. Mówi to przede każdym wędlin, serów i pieczywa, jednak zdarza się, że krajalnica bywa wykorzystywana także do indywidualnych celów, na model do krojenia warzyw lub produktów, gdy potrzebujemy ich w świadomości cienkich plasterków.

W zależności z tego, co zamierzam kroić na krajalnicy, jest ona wyposażona w określone ostrze - gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane przeznaczone jest do cięcia pieczywa, co daje łatwo "wgryźć się" w jego budowę i wydaje równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z kolei jeśli idzie o wędliny czy sery, zależy nam zwłaszcza na wysokich, równych plastrach, które kroi się łatwo i bez świadomego wysiłku. Do tego obowiązku używamy krajalnicy z gładką, tylko bardzo silną krawędzią, która idealnie radzi sobie z prostymi, kiedy a daleko małymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to precyzyjna maszyna do cięcia, polecana zwłaszcza do domów gastronomicznych i do sklepów. Jest chwalona przez producenta ze powodu na domową dużą trwałość i umiejętność obsługi. Dzięki tym wizytówkom każdy, po pierwszym przeszkoleniu z zakresu bezpieczeństwa i higieny pracy, może dołączyć do rzeczy z krajalnicą i przekazywać swoim użytkownikom wędliny lub sery pokrojone w ścisłe plastry. Krajalnice silnych jakości idą na bliskie uporanie się z pokrojeniem znacznej sum wędlin lub serów, przy minimalnym koszcie książce oraz szybkości pracownika. Taka krajalnica w składzie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki kiedyś poświęcano na krojenie towarów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, kiedy to stanowi chciane na dowód w przypadku szynek surowych, które jada się tylko w plasterkach grubości bibułki.